a

ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید

اینستاگرام

واتساپ

ایتا

روبیکا

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

9:00 - 18:00

موسسه حقوقی حق پویان کیمیا پیشگام

021-66004749

اگر عادلانه نیست ما کنار شما هستیم

جستجو
منو
 

تغییر کاربری اراضی

موسسه حقوقی کیمیا پیشگام > تغییر کاربری اراضی

تغییر کاربری اراضی به معنای تغییر کاربرد زمین از یک حالت به حالتی دیگر است. منظور از این جمله آن است که اگر زمینی که برای یک کاربرد است، برای کاربردی دیگر مورداستفاده قرار دهیم، درواقع، کاربری زمین را تغییر داده‌ایم. مثلاً اگر یک زمین کشاورزی را به یک منطقه مسکونی تغییر دهیم، کاربری آن تغییر پیدا می‌کند و این تغییر کاربری بدون مجوز قانونی در موارد بسیاری جرم تلقی می‌شود .

آیا به کمک حقوقی یا مشاوره نیاز دارید؟ اکنون با ما تماس بگیرید.

مراحل انجام کار

سوالات متداول

انواع کاربری های مختلف برای یک زمین کدامند ؟
در مجموع زمین کاربری‌های مختلفی دارد و همان‌ طور که گفته شد، تنها در موارد خاصی می‌توان کاربری یک زمین را تغییر داد. از جمله کاربری‌های زمین عبارت‌اند از: مسکونی، کشاورزی، زراعی، کاربری تجاری، کاربری صنعتی، اداری، بهداشتی و درمانی، پارکینگ، حمل‌ونقل وغیره.
تغییر کاربری زمین کشاورزی چگونه امکان پذیر است ؟
تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی جزء آن دسته از تغییر کاربری اراضی غیرمجاز به حساب می‌آید. تنها در موارد خاصی می‌توان کاربری زمین‌های کشاورزی را تغییر داد. برای اخذ مجوز ابتدا باید درخواست تغییر کاربری در کمیسیون تغییر کاربری وزارت جهاد کشاورزی مورد تأیید قرار بگیرد.
چطور برای تغییر کاربری مسکونی به اداری اقدام کنیم ؟
برای این کار باید این مراحل را طی کنید: ارائه درخواست در دفاتر خدمات نوسازی، بازرسی از ملک شما توسط بازرسان خدمات نوسازی، دستور تهیه نقشه کاربری جدید ملک شما، ارائه مجوز برای تغییر کاربری اراضی، نوسازی ملک و تغییر آن.

اطلاعات اضافی

قابلیت تغییر کاربری اراضی و املاک

یکی از شایع‌ترین دعاوی ملکی، مربوط به دعاوی و مسائل مربوط به تغییر کاربری اراضی و املاک است. بر اساس قوانین حقوقی کشور برخی از تغییر کاربری‌ها جرم تلقی نمی‌شوند و امکان تغییر کاربری اراضی وجود دارد. از مصادیق قانونی تغییر کاربری اراضی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اگر صاحبان باغ‌ها و مناطق زراعی بخواهند خانه یا محدوده‌ای را برای سکونت خود بسازند، می‌توانند تنها یک‌بار در باغ یا منطقه زراعی خود خانه‌سازی کنند. ضمناً مساحت این خانه نباید بیش از 500 مترمربع باشد.
همچنین تغییر کاربری اراضی زراعی برای احداث دام‌پروری، پرورش ماهی، احداث گلخانه، فعالیت‌های زنبورداری، پرورش اسب، گاوداری، پرورش قارچ، پرورش کرم ابریشم و تمامی فعالیت‌های مرتبط در بخش کشاورزی و دامداری مجازاتی ندارد و قانونی تلقی می‌شود. درصورتی‌که اراضی به مواردی به‌جز موارد ذکرشده تغییر کاربری داده شوند، مجازات‌ نقدی و حتی مجازات زندان در پی خواهند داشت

شرایط تغییر کاربری اراضی چیست؟
با توجه ‌به ساخت‌وسازهای غیرمجاز و مسکونی کردن بیش‌ازحد زمین‌های زراعی و کشاورزی در طی چند سال اخیر، قانون‌گذاران در این زمینه قوانینی وضع کرده‌اند که به قانون حفظ اراضی معروف است. بر اساس این قوانین، اگر کسی بدون مجوز از وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تغییر کاربری اراضی خود کند، نه‌تنها مشمول مجازات سنگین مالیاتی می‌شود، بلکه در صورت تکرار ممکن است تا 6 ماه مجازات زندان را متحمل شود.
کسانی که قصد تغییر کاربری اراضی خود را دارند، ابتدا باید به دبیرخانه کمیسیون تغییر کاربری در جهاد کشاورزی مراجعه کنند و درصورتی‌که با درخواست آن‌ها موافقت شود، 80 درصد قیمت روز زمین خود را به‌عنوان مالیات پرداخت کنند. مجوز صادرشده حدود 2 سال اعتبار دارد و طی این 2 سال متقاضی باید طبق آنچه در مجوز ذکرشده است، اقدام به تغییر کاربری خود کند. درصورتی‌که فرد در محدوده شهری قصد تغییر کاربری داشته باشد، باید مجوز صدور پروانه ساختمان را هم از شهرداری منطقه دریافت کند
وکیل متخصص تغییر کاربری ملک
وکیل تغییر کاربری اراضی یک فرد متخصص بادانش حقوقی کافی درزمینهٔ املاک و مسائل حقوقی پیرامون ملک، ساخت‌وساز و تغییر کاربری است. افرادی که دارای یک زمین زراعی، کشاورزی و حتی مسکونی هستند و قصد دارند کاربری آن را تغییر دهند و استفاده دیگری از زمین خود داشته باشند، باید قوانین مرتبط با تغییر کاربری اراضی را بدانند.
وکلای تغییر کاربری کار شما را راحت کرده‌اند. این وکلای متخصص بااطلاع کافی از کلیه قوانین حقوقی مرتبط با تغییر کاربری اراضی به شما کمک می‌کنند که مسیر قانونی را برای این کار به‌درستی و با سرعت طی کنید. به‌علاوه، این وکلا به جهت دانش حقوقی کامل در این زمینه شما را از هرگونه تخلف و مسیر خطا و پیامدهای آن آگاه خواهند کرد و در مسیر دریافت مجوز قانونی تغییر کاربری ملک به شما کمک می‌کنند

مؤسسه حقوقی کیمیا پیشگام متشکل از یک تیم قوی و حرفه‌ای است که شما را درزمینهٔ کلیه مسائل و مشکلات حقوقی‌تان راهنمایی می‌کند و درعین‌حال، بهترین وکلا را متناسب با نیاز شما در اختیارتان قرار می‌دهد. این مجموعه صفر تا صد امور حقوقی مربوط به زمینه تغییر کاربری اراضی شما را به عهده خواهد گرفت و از مرحله درخواست برای تغییر کاربری تا بازرسی محل زمین، صدور نقشه جدید و درنهایت، صدور مجوز تغییر کاربری، شما عزیزان را همراهی خواهد کرد.

نتیجه‌گیری

اگر بخواهید از ملک و زمین خود استفاده دیگری داشته باشید، نیازمند اخذ مجوز لازم برای تغییر کاربری اراضی هستید. تغییر کاربری تنها در موارد خاصی مجاز شمرده می‌شود که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد. در سرتاسر دنیا به جهت جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری مراتع و زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها قوانین سخت‌گیرانه‌ای اعمال‌شده است. درعین‌حال، تغییر کاربری اراضی بدون مجوز مجازات سنگینی دارد و درنهایت ملک بدون مجوز تخریب خواهد شد.
برای سهولت در فرآیند تغییر کاربری اراضی می‌توانید به مؤسسه‌های حقوقی معتبر همچون مؤسسه حقوقی کیمیا پیشگام مراجعه کنید. این مجموعه با داشتن بهترین وکلا و کادر مجرب می‌تواند مسیر پرونده شما را کوتاه کند و در سریع‌ترین زمان ممکن پرونده موردنظر را به نتیجه دلخواهتان برساند .