a

ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید

اینستاگرام

واتساپ

ایتا

روبیکا

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

9:00 - 18:00

موسسه حقوقی حق پویان کیمیا پیشگام

021-66004749

اگر عادلانه نیست ما کنار شما هستیم

جستجو
منو
 

اثبات مالکیت

ممکن است بر روی مالکیت زمین، مغازه و خانه‌ای بین دو یا چند نفر اختلافی به وجود آید. فردی ادعا کند من مالک هستم و شخصی دیگر با مدارک و اسناد متفاوت ادعای مالکیت همان مال را داشته باشد. در نظام حقوقی ایران اعتبار اسناد رسمی و عادی هر دو باهم پذیرفته‌شده است؛ درنتیجه بستری برای بروز اختلافات درزمینهٔ اثبات مالکیت مهیا شده است. در این مقاله به بررسی این موضوع، نحوه طرح دعوا، مدارک موردنیاز، اسناد و دلایل و هر چیزی که بدان مربوط است می‌پردازیم

آیا به کمک حقوقی یا مشاوره نیاز دارید؟ اکنون با ما تماس بگیرید.

مراحل انجام کار

سوالات متداول

دادگاه های اثبات مالکیت چقدر زمان می برند ؟
مدت‌زمان رسیدگی به دعوای اثبات مالک بودن مدارک و مستندات بستگی دارد. اما با توجه با عموم پرونده‌ها از 6 ماه تا 2 سال زمان تقریبی به نتیجه رسیدن است.
اثبات مالکیت ملک با زمین چه تفاوتی دارد ؟
تفاوتی میان ساختمان، زمین و ملک نیست. همه این موارد جز املاک محسوب می‌شوند و تفاوتی میان ثبت و دعوا و مالکیت بر زمین و خانه وجود ندارد.
آیا برای اثبات مالکیت نیاز به وکیل داریم ؟
اثبات مالکیت دعوایی فنی و تخصصی است. در این نوع دعاوی اموال اشخاص موضوع قضاوت قرار می‌گیرد؛ پس ضروری است با اهل‌فن در این موارد مشورت بگیریم.

اطلاعات تکمیلی

دعوای اثبات مالکیت زمین و خانه
گاهی ممکن است ملکی با سند عادی به شخصی واگذار شود و مجدداً با سند رسمی به شخص دیگری انتقال یابد. در این موارد تعارض مالکیت به وجود می‌آید. در نظام حقوقی ایران اعتبار هر دو سند با تفاوت‌هایی پذیرفته‌شده است. هرکدام از طرفین که ملک به آن‌ها منتقل‌شده است می‌توانند دادخواست اثبات مالکیت بدهد و مالک بودن خود را ثابت کنند. این نوع دعوا یک دعوای حقوقی است و باید در دادگاه حقوقی صالح که همان محل وجود زمین، خانه یا باغ است مطرح شود.
دلایل اثبات مالکیت ملک

شخصی که ادعای مالکیت بر ملکی را دارد باید بتواند ادعای خود را ثابت کند. ادعای بدون سند و ادله اثبات‌کننده دارای ارزش و اعتبار نیست. برای اثبات این ادعا نیاز به دلایلی است که از اعتبار و قوت مناسبی برخوردار باشند. چند مورد از این موارد را نام می‌بریم.

  • سند ثبت رسمی
  • سند عادی
  • شهادت شهود
  • تصرف شخص در ملک
نحوه طرح دعوای اثبات مالکیت
در این دعوا شخصی که ملک به او منتقل‌شده است و ادعای مالکیت بر ملک را دارد خواهان قرار می‌گیرد. شخص خواهان باید درخواست اثبات مالکیت کند و شخص فروشنده و معارض با خود را طرف دعوا قرار دهد. خواهان با مراجعه به دادگاه محل ملک و ارائه دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی می‌تواند اقدام به دادخواهی کند. به این منظور جلسات رسیدگی با حضور همه افراد دخیل برگزار می‌شود و طرفین مدعی با مدارک و دلایل باید به اثبات ادعا خود بپردازند.
تعارض بین سند عادی و رسمی
در قانون ثبت به‌طور واضح گفته‌شده است که سند عادی در مقابل سند رسمی اعتباری ندارد؛ اما با توجه‌ به رویه و نظریه‌های مشورتی رویه رسیدگی در دادگاه‌های ما این‌گونه است که اگر سند عادی از اعتبار قوی و مناسبی برخوردار باشد، می‌تواند اعتبار سند رسمی را از بین ببرد. مثلاً اگر سند عادی مقدم بر سند رسمی باشد و دلایلی هم مبنی بر این تقدم وجود داشته باشد، می‌تواند اعتبار سند رسمی را از بین ببرد. اثبات مالکیت ملک در صورت وجود دلایل مناسب با هر دو سند عادی و رسمی قابل انجام است.

موسسه حقوقی کیمیا پیشگام با تیمی متشکل از وکلای متخصص، برجسته و دارای صلاحیت در زمینه‌های حقوقی، کیفری، ملکی، ثبتی، دیوان عدالت اداری و بانکی به شما مخاطبین گرامی ارائه خدمت می‌کند. هدف تأسیس موسسه حقوقی کیمیا پیشگام ارائه خدمات حرفه‌ای در زمینه‌های متعدد است. رسیدگی و حل‌وفصل مسائل حقوقی ایجاب می‌کند تا از افراد خبره و صالح در این عرصه مشورت و کمک گرفت. وکلا و مشاورین مؤسسه در تلاش هستند تا در زمینه‌های مختلف خدمات حقوقی باکیفیت ارائه دهند.

نتیجه‌گیری

در این نوشتار به دعاوی اثبات مالکیت پرداختیم و گفتیم خواهان شخصی است که ملک به او منتقل‌شده است. از دادگاه صالح و مدارک و مراحل آن سخن گفتیم. بهتر است تمامی انتقالات ملکی خود را با سند رسمی انجام دهیم؛ زیرا اعتبار و بار اثباتی قوی دارد؛ اما درنهایت صرف عادی و رسمی بودن نشانه مالکیت نیست. سند عادی باوجود دلایل و مستندات مناسب می‌تواند معتبرتر از سند رسمی باشد.