a

ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید

اینستاگرام

واتساپ

ایتا

روبیکا

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

9:00 - 18:00

موسسه حقوقی حق پویان کیمیا پیشگام

021-66004749

اگر عادلانه نیست ما کنار شما هستیم

جستجو
منو
 

وکیل تنظیم وصیت نامه و یا تنفیذ وصیت نامه

موسسه حقوقی کیمیا پیشگام > وکیل تنظیم وصیت نامه و یا تنفیذ وصیت نامه

به‌طورکلی نوشتن وصیت‌نامه جزو آداب اصیل و رایج میان افراد گوناگون است و این فرهنگ بین نسل‌های مختلف انتقال پیدا می‌کند. نوشتن وصیت‌نامه در ظاهر امری غم‌انگیز است؛ اما مزایای بسیار زیادی دارد. در ادامه این مطلب قصد داریم در رابطه ‌با نحوه تنظیم وصیت نامه و ضرورت آن، صحبت کنیم و نکاتی کاربردی را در این ‌رابطه در اختیارتان قرار دهیم.

 

آیا به کمک حقوقی یا مشاوره نیاز دارید؟ اکنون با ما تماس بگیرید.

مراحل انجام کار

سوالات متداول

آیا وصیت نامه دستی اعتبار دارد ؟
وصیت‌نامه دستی در صورتی اعتبار دارد که دستخط شخص فوت شده در آن قابل تشخیص باشد و نیز لازم است که فرد فوت شده خود دارای سواد باشد.
انواع وصیت نامه کدامند ؟
به‌طورکلی انواع وصیت‌نامه‌ها را می‌توان در سه نوع مشخص نظیر وصیت‌نامه دستی، وصیت‌نامه سری و وصیت‌نامه رسمی تقسیم‌بندی کرد.
چقدر از اموال را می توان وصیت کرد ؟
طبق قانون و مقررات اسلامی، هر فردی قادر است حدود یک سوم از تمام دارایی‌های خود را وصیت کند. اگر بیش از این مقدار باشد، دادخواست تنفیذ وصیت‌نامه صورت گیرد.

اطلاعات تکمیلی

انواع وصیت‌نامه

موضوع تنظیم وصیت نامه یکی از مهم‌ترین موضوعات در علم حقوق است که هر فردی باید با مقررات مربوط به آن آشنا باشد تا در نهایت بتواند در حل اختلافات مربوط به وصیت‌نامه، در دادگاه پیروز شود. به‌طورکلی موضوع وصیت‌نامه در دین اسلام، جزو موضوعاتی بوده که به آن بسیار تأکید شده است.

هر فردی می‌تواند تا زمانی که زنده است، تمام املاک و اموالش را تصرف یا وقف کند؛ اما پس از فوتش، دیگر اختیار اموالش از او سلب می‌شود. تنظیم وصیت نامه کمک می‌کند فرد بتواند بعد از مرگ نیز تمام امور معنوی یا مادی خود را به‌گونه‌ای سازمان‌دهی کند. وصیت‌نامه‌ها دو نوع هستند که این دو نوع به عبارت زیر هستند:

  • وصیت تملیکی

وصیت‌نامه تملیکی به این معنا است که شخص می‌تواند اموال خود را بعد از مرگ به‌صورت رایگان به دیگری تملیک کند. به‌عنوان‌مثال می‌تواند بخشی از اموال خود را به ساخت مدرسه یا مسجد اختصاص دهد.

  • وصیت عهدی

این نوع از وصیت‌نامه‌ که با نام وصیت عهدی شناخته می‌شود، به این صورت است که شخص می‌تواند بعد از فوت، افراد خاصی را مأمور انجام کارهای خاص کند. به‌عنوان نمونه فرد می‌تواند در پروسه تنظیم وصیت نامه وصیت کند که بعد از مرگش، شخص خاصی بدهی‌هایش را پرداخت کند و مسئولیت انجام تمام کارهای باقی‌مانده را به او می‌سپارد.

کمک‌گرفتن از وکیل تنظیم وصیت‌نامه

درگذشته افراد به‌صورت دستی وصیت‌نامه خود را تنظیم می‌کردند که این‌گونه از وصیت‌نامه‌ها اعتبار قانونی نداشتند؛ پس باگذشت زمان، وصیت‌نامه‌ها به یک سند رسمی تبدیل شدند تا اختلافات گوناگون بین وراث، از بین برود. طبق ماده ۸۲۵ قانون مدنی، تنظیم وصیت نامه باید توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام شود.

اگر فرد، وصیت‌نامه خود را به‌صورت قانونی تنظیم نکند، ممکن است اختلافات بسیاری بین وراث، پس از مرگ به وجود بیاید. برای کمک گرفتن از وکیل، جهت تنظیم وصیت نامه ابتدا باید تخصص وکیل، موردسنجش قرار گیرد تا وکیل بتواند با رعایت مقررات حقوقی، یک وصیت‌نامه کاملاً اصولی را تنظیم کند و به‌راحتی از بروز اختلافات خانوادگی مربوط به وصیت‌نامه شخص، جلوگیری کند.

برای کمک گرفتن از وکیل تنظیم وصیت نامه باید به دفتر وکالت مراجعه کرده و یک وکالت‌نامه تنظیم کنید. سپس وکیل مربوطه، مدارک لازم را برای تنظیم یک وصیت‌نامه اصولی از شما دریافت می‌کند.

مدارک لازم برای تنظیم کردن وصیت‌نامه

مدارک لازم برای تنظیم کردن وصیت‌نامه توسط وکیل، به شرح زیر است:

  1. گواهی فوت
  2. کپی و اصل شناسنامه وراث
  3. کپی برابر با اصل عقدنامه
  4. گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی بر ارث
تنفیذ وصیت نامه و یا ابطال آن

قبل از بررسی تنفیذ وصیت نامه بهتر است به چیستی واژه تنفیذ بپردازیم. تنفیذ وصیت به معنای اعتبارسنجی وصیت‌نامه شخص است. به‌طورکلی هر شخص می‌تواند در پروسه تنظیم وصیت نامه تنها یک‌سوم اموال خود را وصیت کند و برای وصیت کردن باقی اموال خود، تنها باید از تنفیذ وصیت نامه استفاده کند.

مراحل درخواست تنفیذ وصیت نامه

مراحل درخواست تنفیذ وصیت نامه به عبارت زیر است:

  1. ارائه مدارک لازم
  2. مراجعه به دفتر خدمات قضایی
  3. ثبت‌نام در سامانه ثنا
  4. ثبت دادخواست
  5. مراجعه به شورای حل اختلاف

مدارک لازم برای تنفیذ وصیت‌نامه

مدارک لازم برای تنفیذ وصیت‌نامه نیز به شرح زیر است:

  1. اصل وصیت‌نامه و کپی آن
  2. گواهی فوت
  3. استشهادیه
  4. نتیجه کارشناسی
بدون شک اولین مرحله تنظیم وصیت نامه مراجعه به مؤسسه حقوقی است. موسسه حقوقی کیمیا پیشگام از جمله مؤسسات بسیار خوش‌نام و معتبری است که از وکلای زبردست و باتجربه بهره گرفته است تا با استفاده از این وکلا، اسناد و مدارک لازم مانند تنظیم کردن وصیت‌نامه به‌صورت کاملاً اصولی و قانونی انجام شود. استفاده از خدمات و اقدامات مؤسسه ما در پروسه تنظیم کردن وصیت‌نامه، به شما کمک شایانی می‌کند که از اختلافات احتمالی بین وراث جلوگیری شود.